Απαγόρευσαν διά νόμου την χρονολόγηση των Ελληνικών Πυραμίδων το 1995 (Βίντεο)

Απόσπασμα από την εκπομπή της ΕΤ3 “Αληθινά σενάρια”,όπου οι κάτοικοι και φορείς αποκαλύπτουν πως απαγορεύτηκε επισήμως και δια νόμου (!!) η χρονολόγησις της πυραμίδος του Ελληνικού Αργολίδος, καθώς και η ενασχόλησίς τους με το θέμα !!!

Η πυραμίδα που βρίσκεται στο Ελληνικό Αργολίδος ίσως αποτελεί όχι μόνο ένα από τα αρχαιότερα κτίσματα στην Ελλάδα, άλλα και παγκοσμίως. Την πυραμίδα αναφέρει και ο Παυσανίας. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή του Υπουργείου Πολιτισμού πρόκειται απλά για ένα ….. οχυρό που κατασκευάστηκε στα τέλη του 4ου π.Χ.αιώνα. Οχυρό σε ανοχύρωτη περιοχή μάς λέγει το Υπουργείο Πολιτισμού ενώ ο Παυσανίας μας μιλά για ταφικό μηνμείο

Μια έρευνα όμως που έγινε στις 9-2-1995 από την Ακαδημία Αθηνών για την χρονολόγηση της πυραμίδος στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και στο εργαστήριο Αρχαιομετρίας του “ΕΚΕΦΕ- ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” με την μέθοδο της θερμοφωταύγειας, έδειξε ότι έχει κτιστεί το 2720π.Χ ! Δηλαδή είναι παλαιότερη κατά 100 (τουλάχιστον) έτη της πρώτης Αιγυπτιακής πυραμίδας του Ζοζέρ (2620 π.χ.) και είναι κατά 170 (τουλάχιστον)έτη αρχαιότερη της πυραμίδας του Χέοπος (2550 π.χ.) !!!

Δείτε στό βίντεο από 1,30′  – 3.40΄  όπου περιγράφεται η έρευνα αλλά και οι απειλές που δέχθηκαν οι κάτοικοι όταν αποφάσισαν να αναδείξουν το μνημείο της περιοχής τους.

Πηγή: http://aneksigita-fainomena.blogspot.gr/2013/07/blog-post_8408.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *